Dit barns første tandlægebesøg

Det frygtede første tandlægebesøg

Mange forældre frygter, at tage deres små børn med til tandlægen for første gang, men ligesom så mange andre aspekter af vores helbred, starter god mund- og tandhygiejne fra vi er helt små af, så jo før man kommer til tandlægen jo bedre. Tandlægen kan for små børn virke skræmmende, især ved første besøg, hvor de ikke ved, hvad der venter dem. Det er derfor vigtigt, at børnene lige fra første besøg erfarer, at der ikke er noget at være bange for hos tandlægen.Tandlæger er udelukkende til for at hjælpe, de er hverken ude på at forvolde smerte eller tage folks penge, men derimod at skabe opmærksomhed omkring mundhygiejne, og dermed hjælpe folk til oplysning og sunde tænder. Tandlægebesøg skal være en god vane, ikke en begivenhed børnene går og gruer for.

Hvornår skal dit barn til tandlægen for første gang?

Det er vigtigt, at man lige fra starten sørger for, at opretholde gode vaner når det kommer til tandlægebesøg, og derfor bliver dit barn også indkaldt til det første tjek, når han/hun er omkring 1 år gammel. Det er bedre at vænne barnet til tandlægeklinikken før han/hun får huller eller andre tandproblemer, så man ikke starter med en dårlig oplevelse. Hos børn er det forebyggelse, og ikke behandling, der er i højsædet. Hos tandlægen lærer barnet og dets forældre hvordan man bedst passer på sine tænder, og hvis det er nødvendigt bliver barnets tænder fluorbehandlet eller lakforseglet, hvilket er med til at beskytte tænderne.

Hvornår får baby tænder?

Alle babyer er forskellige, men normalt bryder barnets første tænder frem seks til otte måneder efter fødslen.

 


Giv ikke din frygt videre  

Hvis du som forælder lider af tandlægeskræk, har du pligt til at holde din frygt for dig selv, så du ikke påvirker dit barn i negativ retning. Tandlægeskræk er en meget udbredt, men også forholdsvis irrationel frygt, som du selvfølgelig ikke ønsker at give videre til dit barn. Derfor er det vigtigt, at tage dit barn med til tandlægen allerede i barnets første år, så du kan hjælp med at etablere et godt og sundt forhold mellem barn og tandlæge. Det er også vigtigt at dit barn, når det bliver lidt større, lærer hvordan man bedst børster tænder og bruger tandtråd, da disse er to af de vigtigste redskaber til at opretholde flotte, sunde tænder.

Den rigtige tandlæge til dit barn

Vi hos Smilklinikken gør meget ud af at skabe trygge rammer for dit barns første tandlægebesøg. Vi ved udmærket godt, at behandling af børn skal foregå markant anderledes end behandling af voksne, da der hos børn kan være behov for leg og spas til at få behandlingen til at køre mere smertefrit. Det skal være sjovt og behageligt at komme hos tandlægen, ikke noget barnet går og frygter. Hos Smilklinikken tager vi os derfor god tid til at snakke med børnene og skabe en tryg ramme for konsultationen. Vær en god og ansvarlig forælder og introducer dit barn for tandlægen hurtigst muligt, dit barns tænder vil takke dig for det!

 

×
Ring til Jyllinge
Menu