Gode råd til børns tandpleje

At være opmærksom på hele familiens tandpleje kan virke som en stor mundfuld, hvis der er børn i hjemmet. Det er særligt i tilfældet med børn i hjemmet, at det er vigtigt at være opmærksom på, om de modtager den rette tandpleje.

Børns tandpleje bør begynde i en tidlig alder – faktisk allerede, når de første tænder kommer til syne. Hvis det viser sig, at der opstår problemer med de første synlige tænder, kan det være klogt at bestille tid til en tandlægeundersøgelse.

Nedenfor giver vi i  Smilklinikken nogle gode råd til plejen af dine børns tænder, og forklarer vigtigheden i altid at få børstet deres tænder grundigt, så I sammen kan starte gode tandplejevaner.

At starte og fastholde børns tandpleje

En professionel tandbehandling er en vigtig del af børns tandpleje. Hvorvidt der er tale om tandbørstning, mundskylning, brug af tandtråd eller lignende, kan vi i Smilklinikken undersøge, hvad der vil være det mest optimale for dine børn gennem deres barndom.

Som forældre er det også vigtigt at sikre sine børns tandpleje. Det er vigtigt allerede, når børnene når op i en tidlig alder at lære dem, hvordan man børster tænder og hvor ofte det bør gøres. Hvis ikke dette læres så tidligt som muligt, kan dine børns tandpleje være på spil og gøre det til en dyr fornøjelse på længere sigt.

Hvad kan jeg selv gøre?

Det skal være sjovt for børn at passe på deres små bisser. Det skal derfor være en lettere og sjovere oplevelse for dig og ikke mindst børnene at begynde på tandplejen. Begyndelsen på god tandpleje starter som sagt i børns tidlige alder og øger sandsynligheden for, at de praktiserer god og fornuftig mundhygiejne, når de bliver voksne. En positiv fremgangsmåde kan altså forebygge selv behovet for fyldninger og andre procedurer, som kan være invasive eller ligefrem smertefulde. Forældre bør derfor altid styrke budskabet om, at vi kun er født med ét sæt tænder, og at de derfor skal passes på.

Det kan være svært at vælge imellem alle de tandlæger, der i dag findes. De fleste tandlæger har dog fokus på at give deres patienter den bedste oplevelse og behandlinger af høj kvalitet – voksne som børn – og det har vi også i Smilklinikken.

×
Ring til Jyllinge
Menu