Har du knækket en tand?

Tænder er meget stærke og kan holde til mange ting. Indimellem sker det dog, at tænder knækker. Det skyldes ofte et hårdt slag, et stød eller et bid i noget hårdt.

Det kan være meget ubehageligt at knække en tand. Tanden føles ru og takket, og du står måske med det afknækkede stykke i hånden. I en sådan situation er vi heldigvis klar til at hjælpe dig, så der bliver taget bedst mulig hånd om dig og din knækkede tand.

Kontakt din tandlæge med det samme

Hvis du har knækket en tand, er det vigtigt, at du kontakter os med det samme. Der er desværre ikke noget, du selv kan gøre for at behandle den knækkede tand, og derfor er der ingen grund til at vente med at få professionel behandling. Jo hurtigere du får behandling, desto større er chancen, for at tandnerven kan reddes.

Når du kommer ind til os med din knækkede tand, kan vi hurtigt afgøre, om din knækkede tand skyldes, at din tand i forvejen var svækket på grund af eksempelvis et stort hul eller en rodbehandling.

Hvordan laver man en knækket tand?

Behandlingen af en knækket tand afhænger af, hvor meget af tanden, der er beskadiget, samt hvordan tandnerven er blevet påvirket. Hvis det blot er en del af tandens emalje, der er knækket af, kan vi ofte reparere tanden ved at slibe den og lave en lille plastfyldning.

I mange tilfælde er det dog både emaljen og den indre del af tanden, dentinen, der knækker. Her er der tale om et mere kompliceret tilfælde, hvor nervevævet involveres. Det giver som regel anledning til smerter, og derfor er det nødvendigt at foretage en rodbehandling. Det er også muligt at reparere sådanne knækkede tænder med plast, men det kan også være nødvendigt at sætte en krone på tanden. En krone er en ’hætte’, der sættes uden på den tilbageværende del af tanden for at styrke og beskytte den.

Hvad koster det at få lavet en knækket tand?

Prisen på behandlingen af en knækket tand afhænger af, hvilken tand der er tale om, samt hvor meget af tanden der er knækket af.

Skal du have lavet en plastfyldning, kan du forvente, at prisen ligger på mellem 399-1600 kroner. Du kan læse mere om priserne på vores behandlinger her på hjemmesiden. Du er naturligvis også velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål til vores behandling af knækkede tænder.

×
Ring til Jyllinge
Menu