Hemmeligheden bag sunde tænder

Tænder er noget af det første, vi lægger mærker til, når vi møder folk. Vi fokuserer på folks ansigter, og i denne forbindelse spiller smilet og tænderne en vigtig rolle.

Flotte tænder er for manges vedkommende en vigtig faktor i et flot samlet udseende, og da sundhed er den direkte vej til flotte tænder, interesserer mange sig ligeledes for, hvordan de holder deres tænder så sunde som muligt.

Er du en af disse? Og kunne du tænke dig at høre hemmeligheden bag sunde tænder? Så følg med nedenfor – i Smilklinikken guider vi dig til, hvordan du sikrer dine tænders sundhed.

God daglig tandhygiejne

Det bedste, du kan gøre for at sikre dine tænders sundhed, er at have en god daglig tandhygiejne. Dette betyder først og fremmest, at du skal børste dine tænder to gange dagligt – typisk morgen og aften – i cirka to minutter. Dette er for mange mennesker allerede en del af den faste daglige rutine, men ikke desto mindre er det ikke ligegyldigt, hvordan du børster dine tænder.

Det vigtigt at have den rette børsteteknik, hvis du ønsker at have sunde tænder og tandkød. Dette får du ved at børste dine tænder i små cirkelbevægelser med en blød tandbørste. Derudover er det vigtigt, at du husker at komme hele vejen rundt i munden – både foroven og forneden, indersider, tyggeflader og ydersider.

Husk også at supplere tandbørstningen med brug af tandtråd, der effektivt fjerner de bakterier mellem tænderne, som tandbørsten ikke kan klare. Desuden er dit indtag af mad- og drikkevarer medbestemmende for dine tænders sundhed, og du bør derfor minimere dit indtag af sukker.

Regelmæssige besøg hos tandlægen

Hemmeligheden bag sunde tænder er ligeledes regelmæssige tandlægebesøg. Her vil du ikke alene kunne få supplerende forebyggende behandling men også tandbehandlinger såsom cariesbehandling og rodbehandling, som er centrale for dine tænders fortsatte sundhed.

Disse er nogle af de mest centrale råd til, hvordan du får sunde tænder, men du er velkommen til at kontakte os, hvis du kunne tænke dig at høre mere om tænder og sundhed.

×
Ring til Jyllinge
Menu