Hvad er isninger i tænderne?

Isninger i tænderne er kendetegnet ved, at den ramte oplever en kortvarig smerte eller et jag ved termisk påvirkning. Det er et udbredt fænomen, som mange mennesker døjer med. Ubehaget skyldes, at tandnerven er blevet blottet og derfor ikke længere er beskyttet af tandens isolerende emalje.

Årsagen til denne lidelse skyldes som regel en af følgende ting:

  • Forkert børsteteknik, som trækker tandkødet tilbage og dermed blotlægger tandhalsen
  • Tanden har udviklet en forøget følsomhed som resultat af et slag, tandkødsbetændelse eller caries
  • Dårlig mundhygiejne
  • Hyppig opkastning og sure opstød, som har beskadiget emaljen på dine tænder
  • For stort indtag af syrlig mad eller sukkerholdige drikkevarer

Behandling af isninger i tænderne

Hos SmilKlinikken har vi grundig erfaring med behandling af følsomme tandhalse. Hvis du oplever tilbagevendende isninger kan vi derfor være behjælpelige. I forbindelse med tandeftersynet vil vi forsøge at fastlægge årsagen til selve problemerne. Smerterne kan skyldes alt lige fra huller i tænderne til en dårlig plastfyldning eller revne i tanden. Når først, vi har fastlagt, hvilken årsag, der er til den blottede tandnerve, kan vi afhjælpe problemet med en målrettet behandling.

Hvis du kun oplever problemer med isninger i tænderne en gang imellem, er det sjældent nødvendigt med behandling. Men hvis det er et længerevarende problem, eller hvis smerterne bliver kraftigere, bør du kontakte vores klinik.

Hvad kan du selv gøre?

Hvis du har problemer med isninger i tænderne kan du med fordel vælge at anskaffe dig en tandpasta med et højt indhold af fluor, som er udviklet specielt til isninger. Ydermere bør du formindske dit indtag af syrlige føde- og drikkevarer.

Du bør desuden være opmærksom på, hvordan du børster dine tænder, så du ikke skubber dit tandkød yderligere ned. Du skal børste dine tænder vertikalt og lade tandbørsten rotere i små cirkelbevægelser.

KONTAKT OS

Hvis du har yderligere spørgsmål til, hvordan du selv kan behandle isninger i tænderne, eller hvis du ønsker professionel hjælp til at komme problemet til livs, så er du meget velkommen til at kontakte os.

×
Ring til Jyllinge
Menu