Isninger i tænderne

Du står i dit køkken for at tage dig en slurk vand og pludselig føler du det igen: en skarp og ubehagelig smerte i tænderne, idet du drikker af dit glas. Det er nøjagtig samme jag, som da du spiste din is forleden, og selvom smerterne er kortvarige, kommer de altid, når du mindst venter det.

Vi kender alle følelsen af at have isninger i tænderne. De opstår som regel, når vi indtager noget koldt, varmt, surt eller sødt. Selvom dette udbredte fænomen opstår engang imellem, er der desværre mange, som lider unødigt og som ikke ved, hvordan det kan forebygges eller behandles.

Isninger i tænderne – hvad er det?

Isninger i tænderne kan skyldes, at tandhalsen er blottet, fordi tandkødet har trukket sig tilbage. Dog kan der være andre årsager til, hvorfor tandhalsen (også kaldet dentinen) blotlægges, og det kan derfor være nødvendigt at få det undersøgt. Isninger i tænderne kan opstå som følge af:

  • Et hul, en revne eller en dårlig fyldning
  • At emaljen slides ned eller forsvinder som følge af tandslitage
  • At tandkødet har trukket sig tilbage ved for meget eller for hård tandbørstning, plak/tandsten, sygdom i tandkødet, eller irriteret tandkød ved eks. rygning.

Forebyggelse og behandling

Det kan være gavnligt at finde de rette årsager bag, da mangel på behandling kan forværre problemet. I tilfælde af eks. et hul i en tand, skal dette straks behandles inden, at det går dybere ned i tanden og dens nerve. Pludselige smerter kan også skyldes en revne eller en skade i nerven, som dermed kræver rodbehandling.
Hos Smilklinikken hjælper vi gerne med at undersøge, hvad der er skyld i netop dine smerter, hvor vi her kan give dig en optimal behandling og plan til forebyggelse. Ved smerter i tænderne er du altid velkommen til at kontakte klinikken for yderligere information og tidsbestilling.

×
Ring til Jyllinge
Menu