Undgå løse tænder – få paradentosebehandling

Paradentose – ”de løse tænders sygdom” – er en tandsygdom, der opstår, når bakterier i længere tid har fået frit spil til at samle sig ved tandkødsranden for herefter at trænge ind i ikke blot tandkødet men også tandrøddernes fibre og den omkringliggende knogle.

Dette er da også grunden til, at forstadiet til paradentose er tandkødsbetændelse, men behandles denne betændelse ikke i tide, er der altså overhængende fare for, at bakterierne tager skridtet videre og udvikler sig til den noget alvorligere paradentose.

Paradentose kan ultimativt føre til tab af tænder, men for at undgå at problemet udvikler sig så vidt, er det vigtigt at få paradentosebehandling.

Hvordan behandles paradentose?

Er der mistanke om, at du er ramt af paradentose, griber vi et millimetermål for at måle dine tandkødslommers dybde. Jo dybere disse er, desto mere kæbeknogle angrebet – og desto mere fremskreden er sygdommen altså.

I de fleste tilfælde behandles paradentose ved at foretage en udrensning af tandkødslommerne. Her fjernes det betændte materiale og der foretages samtidig en randrodsrensning.

Kun i sjældnere og mere fremskredne tilfælde kan en paradentoseoperation være nødvendig. Her vil man ved hjælp af kirurgi løfte tandkødet for herefter at foretage udrensninger.

Paradentose i tal

Nyere tal viser, at op imod 12 % af den danske befolkning lider af paradentose i en vis udstrækning. Blandt disse personer er langt de fleste mellem 30 og 40 år, hvilket betyder, at sygdommen altså ofte rammer i en relativ ung alder.

For at undgå at blive en del af disse statistikker er der en række forholdsregler, du selv aktivt kan tage for at holde paradentose stangen – disse giver vi dig et indblik i neden for.

Tre gode råd til sundt tandkød

  1. Børst dine tænder minimum to gange dagligt.
  2. Brug tandtråd som supplement til tandbørstningen.
  3. Få regelmæssigt foretaget tandrensning og kontakt din tandlæge, hvis du oplever ømhed eller smerter i tænder og tandkød.

Du er velkommen til at kontakte os i Smilklinikken, hvis du kunne tænke dig at høre mere om paradentose samt behandling af sygdommen.

×
Ring til Jyllinge
Menu