Visdomstænder

Visdomstænder er overflødige

Visdomstænder vokser normalt frem, når man er i 20 års alderen, og man kan maksimalt få fire af dem. Problemet med visdomstænder er, at de for det meste er i vejen og generer. I takt med at vi har fået bedre tandpleje, og vores kæber er blevet mindre, er der ikke længere hverken behov for eller plads til visdomstænderne.

Hvornår skal man have fjernet sin visdomstand?
Nogle visdomstænder vokser aldrig frem, men forbliver under tandkødet uden at genere. Visdomstænder kan også vokse helt eller delvist frem uden at gøre skade. Men problemet med visdomstænderne opstår når:

  • der går betændelse i tandkødet omkring tanden, som gør tandkødet ømt, rødt og hævet.
  • man får et hul i visdomstanden eller nabotanden
  • der mellem visdomstanden og nabotanden opstår en fordybet tandkødslomme
  • visdomstanden laver skader på nabotanden
  • der kommer en cyste omkring en visdomstand med en krone

Her vil det oftest være nødvendigt at få fjernet visdomstanden. Kontakt Smilklinikken, hvis du har en visdomstand, der generer dig. Hos os er du i trygge hænder, og vi vægter altid kvalitet og service højt.

Når en visdomstand skal fjernes
Hos Smilklinikken er det stort set smertefrit at få fjernet en visdomstand, da vi altid lokalbedøver området. Inden vi trækker tanden ud, taget vi et røntgenbillede af visdomstanden, så vi kan se, hvordan tanden og dens rod ligger i kæben. Nogle tandudtrækninger er hurtige og nemme og andre kræver en operation eller en henvisning til en specialist i kæbekirurgi. Hos Smilklinikken vurderer vi det enkelte tilfælde, så du får den bedste og mest skånsomme behandling.

Efter en tandudtrækning
Efter en tandudtrækning kan det være nødvendigt at tage smertestillende. Det holder for det meste smerterne væk. Hvis visdomstanden er blevet opereret væk, vil kinden hæve op. Men det fortager sig normalvis efter en uge. De første par dage efter tandudtrækningen skal man forsøge at tygge sin mad i den anden side af munden, og det er generelt vigtigt at holde området i munden rent. Dette skal dog gøres skånsomt uden at børste direkte omkring hullet, hvor visdomstanden sad. Det kan være nødvendigt at tage et par sygedage efter en operation, hvis man har et fysisk hårdt arbejde.

 

×
Ring til Jyllinge
Menu